Stora, saftiga havrekakor med kanel. Dom innehåller stora bitar av choklad och är även doppade i choklad. Med kanel i smeten passar dom perfekt till adventsfikat. Använd gärna mörk choklad i smeten, och doppa dom i mjölkchoklad.
170g smör
3dl farinsocker
2 ägg
Vaniljpulver
2dl mjöl
1 tsk bikarbonat
Salt
1 tsk kanel
100g chokladbitar, mörk choklad
5 dl havregryn
100 gram choklad
- Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa smör och farinsocker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget.
- Tillsätt vaniljpulver, vetemjöl, kanel, salt och bikarbonat. Rör ihop till en smet.
- Rör ner havregryn och chokladbitar.
- Rulla matskedsstora bollar av degen och lägg på plåten, platta till dem och grädda dem mitt i ugnen i 12-14 minuter.
- Smält mjölkchoklad i en djup skål, doppa dina havrekakor med kanel i chokladen och låt den stelna. Servera på glöggminglet.