Havrekakor med kanel

Havrekakor, saftiga, kanel.

Stora, saftiga havrekakor med kanel. Dom innehåller stora bitar av choklad och är även doppade i choklad. Med kanel i smeten passar dom perfekt till adventsfikat. Använd gärna mörk choklad i smeten, och doppa dom i mjölkchoklad.

170g smör
3dl farinsocker
2 ägg
Vaniljpulver
2dl mjöl
1 tsk bikarbonat
Salt
1 tsk kanel
100g chokladbitar, mörk choklad
5 dl havregryn

100 gram choklad

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör och farinsocker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Tillsätt vaniljpulver, vetemjöl, kanel, salt och bikarbonat. Rör ihop till en smet.
  4. Rör ner havregryn och chokladbitar.
  5. Rulla matskedsstora bollar av degen och lägg på plåten, platta till dem och grädda dem mitt i ugnen i 12-14 minuter.
  6. Smält mjölkchoklad i en djup skål, doppa dina havrekakor med kanel i chokladen och låt den stelna. Servera på glöggminglet.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar