Hasselnötstoppar

Hasselnötstoppar

Mycket underskattade småkakor som är farligt goda och enkla att röra ihop. Hasselnötsmjöl finns också färdigt att köpa, men är väldigt enkelt att göra själv också.

50g smör
200g rostade och skalade hasselnötter
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Några hasselnötter till garnering

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och ställ åt sidan.
  3. Mixa hasselnötter till ett grovt mjöl i en kvarn eller i en matberedare med kniv.
  4. Blanda nötmjölet med smör, strösocker, ägg och vaniljsocker till en massa, forma små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en hasselnöt på topparna.
  5. Grädda i 12-15 minuter, de ska få en gyllene färg.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar