Hasselnötskaka, chokladglasyr

Hasselnötskaka med chokladglasyr

En hasselnötskaka med chokladglasyr där man byter ut vetemjölet mot hasselnötsmjöl. Hasselnötsmjöl kan man idag köpa nästan överallt, men går också bra att göra själv – mixa nötterna i matberedaren till ett mjöl. Chokladglasyren är ett bra recept som du kan använda till andra kakor också, spara det!

Kakan
200g rostade och skalade hasselnötter
200g mörk choklad, 60-70%
1 nypa salt
200g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
6 ägg

Glasyr
2 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk sirap
100g mörk choklad
100g smör

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, smörj och bröa kanterna.
  2. Kakan. Mixa hasselnötterna till ett mjöl i en matberedare.
  3. Smält chokladen och ställ åt sidan.
  4. Vispa smör, strösocker och salt krämigt.
  5. Vispa ner äggen ett i taget.
  6. Blanda ner chokladen och vänd till sist ner hasselnötsmjölet tillsammans med kakao.
  7. Häll smeten i formen och grädda kakan i 35-40 minuter.
  8. Glasyren. Sjud ihop alla ingrediernserna i en kastrull, rör tills det tjocknar. Ta från värmen och häll sedan över kakan.
  9. Låt glasyren sätta sig något och servera din Hasselnötskaka med chokladglasyr toppat med valnötter eller hasselnötter.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *