Hasselnötscookies

Hasselnötscookies

Sega, chokladiga och beroendeframkallande hasselnötscookies. Smakar nästan som schweizernöt. Det är ungefär som en kladdkakecookie, ja ni hör ju själva. Kladdkaka och cookie. Glöm inte saltet, de gör otroligt mycket för chokladsmaken.

225 gram rumsvarmt smör
2 dl farinströsocker
1 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
200 gram chokladknappar
100 gram rostade hasselnötter. Grovt hackade.

  1. Förbered en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, farinsocker och strösocker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda samman vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner det i vispet till en kladdig smet.
  4. Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt, blanda ner i smeten tillsammans med chokladknapparna.
  5. Låt smeten/degen stå i kylen i minst 30 minuter innan du gräddar av dem i ugnen. Fördela degen i matskedsstora bollar, lägg på plåten och platta till lite lätt med handflatan. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
  6. Direkt när dina hasselnötscookies kommer ut ur ugnen strör du lite rostade hasselnötter över dem.
Jag lovar att du kommer älska Hasselnötscookies. Mjuksega och med ett härligt tuggmotstånd av chokladbitar och hasselnötter.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar