Glasstårta med kakor

Glasstårta, snabb glass, kakor

Att göra glass på kondenserad mjölk och vispgrädde är otroligt enkelt och det blir väldigt gott. I det här receptet har jag använt en av Ballerinas alla kakor, men man kan såklart använda vilka kakor som helst.

Kakbotten
180g Ballerina Chokladboll
80g Smör

Snabb vaniljglass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
3-5 st Ballerinakakor

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kakorna till bottnen i en matberedare till småsmulor.
  3. Smält smör och blanda med smulorna.
  4. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, försök få ett jämnt lager.
  5. Grädda bottnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt.
  6. Vaniljglass. Vispa upp vispgrädde och blanda med en burk kondenserad mjölk.
  7. Tillsätt vaniljsocker och grovt krossade kakor.
  8. Häll glassbasen i formen och ställ i frysen i minst 6 timmar. Ta fram tårtan ca 20 minuter innan servering.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar