Glasstårta med daimkross

Glasstårta med daimkross på en nötbotten.

Glasstårta med daimkross på en nötbotten, jättebra att ha i frysen när man får besök. Jag har gjort en botten på mandlar i det här receptet, men det går också bra med hasselnötter eller en blandning av hasselnötter och mandlar. Man behöver inte heller ha någon glassmaskin till det här receptet.

Nötbotten
3 äggvitor
2 dl strösocker
150g fint hackad sötmandel, skalad

Daimglassen
3 äggulor
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde – vispad
2 dubbeldajm

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Mandelbotten. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, det behöver inte bli maräng, bara det blir vitt och luftigt. Tillsätt lite i taget av sockret under vispningen.
  3. Kör mandlarna till ett grovt mjöl i matberedare eller finhacka det med en kniv, blanda ner det i äggvispet.
  4. Häll över fluffet i en springform ca 24-26 cm. Grädda i 30 minuter. Låt svalna helt.
  5. Daimglass. Vispa upp grädden.
  6. Vispa äggulorna med strösockret fluffigt och blanda det med grädden.
  7. Hacka daimen grovt och vänd ner den.
  8. Bred fyllningen över den kalla mandelbottnen. Täck med folie och förvara den i frysen.
  9. Ta fram din glasstårta med daimkross ca 15 minuter innan den ska serveras.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar