Glasstårta med daimkross på en nötbotten, jättebra att ha i frysen när man får besök. Jag har gjort en botten på mandlar i det här receptet, men det går också bra med hasselnötter eller en blandning av hasselnötter och mandlar. Man behöver inte heller ha någon glassmaskin till det här receptet.
Nötbotten
3 äggvitor
2 dl strösocker
150g fint hackad sötmandel, skalad
Daimglassen
3 äggulor
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde – vispad
2 dubbeldajm
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Mandelbotten. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, det behöver inte bli maräng, bara det blir vitt och luftigt. Tillsätt lite i taget av sockret under vispningen.
- Kör mandlarna till ett grovt mjöl i matberedare eller finhacka det med en kniv, blanda ner det i äggvispet.
- Häll över fluffet i en springform ca 24-26 cm. Grädda i 30 minuter. Låt svalna helt.
- Daimglass. Vispa upp grädden.
- Vispa äggulorna med strösockret fluffigt och blanda det med grädden.
- Hacka daimen grovt och vänd ner den.
- Bred fyllningen över den kalla mandelbottnen. Täck med folie och förvara den i frysen.
- Ta fram din glasstårta med daimkross ca 15 minuter innan den ska serveras.
Pingback: Citronglasstårta med hallon -