Gaffelkakor med apelsin

Gaffelkakor med apelsin

Enkla småkakor som man drar ihop i ett nafs. Passar perfekt till adventsfikat och kalaset. Det är spröda gaffelkakor med apelsin, strösslade med kanel och socker för en extra julig touch.

200 gram mjuk smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, skalet
Kanel och socker att strö över

  1. Rör ihop smör, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och rivet apelsinskal till en deg. Görs enklast genom att nypa ihop den eller använda en matberedare och pulsera ihop till en deg. Plasta degen och låt vila i kylen i en timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp loss små kluttar av degen, 1-2 teskedsstora, rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem försiktigt med en gaffel eller med fingrarna och grädda dem i 10-12 minuter. De ska bli gyllene.
  3. Blanda lite kanel och strösocker och strö över dina gaffelkakor med apelsin direkt när de kommer ut ur ugnen.
  4. Det går självklart att utesluta apelsinen och kanelsockerströsslet för enkla gaffelkakor med vaniljsmak.
Är dom små får man ta två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *