Fudge Brownies

Fudge Brownies

Det perfekta receptet på Fudge Brownies! Tjocka, saftiga, sega och chokladiga brownies som blir helt perfekta. Du kan liksom bryta bitar från den här Brownien, ytan är krispig och insidan alldeles krämig – utan att vara lös. Skillnaden mellan en Fudge Brownie och en kladdkaka är att kladdkakan är lös och lite rinnigt, medan Fudge Brownie är fast och brytbar i konsistensen.

225 gram smör
2 msk rapsolja
2,5 dl brun farinströ
2 dl strösocker
4 ägg – rumsvarma
2 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
250 gram mörk choklad – hackade i grova bitar

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en fyrkantig form, jag hade en som var 20×20 cm. Använder du en större form blir dina Fudge Brownies lite tunnare och du behöver dra ner gräddningstiden.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.
  3. Blanda brun farinströ med strösocker i en skål, rör ner det smälta smöret och oljan. Tillsätt äggen ett i taget och rör i ca två-tre minuter.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, salt, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smeten – vänd försiktigt in de torra ingredienserna och den hackade mörka chokladen.
  5. Bred ut smeten i formen och grädda den i 30-35 minuter. Jag tycker du ska kolla dina Fudge Brownies efter 20 minuter, alla ugnar gräddar olika. Den ska vara färdig i kanterna men fortfarande lite ”dallrig” i mitten. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i bitar. Håll koll på tiden, övergräddade brownies blir mer som sockerkaka, och det vill vi inte ha.
Servera dina Fudge Brownies med kall mjölk.
Saftiga och chokladiga fudge brownies med stora bitar av mörk choklad. Mjölkchoklad eller vit choklad funkar också, eller varför inte gå i med rostade nötter?
Andra Brownies som jag också rekommenderar – Brownies med chokladtryffel och flingsalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.