Falsk potatisbakelse

Falsk potatisbakelse, mjuk kaka

Falsk potatisbakelse, ja det kallas så, men den innehåller ingen potatis alls. Det är en saftig sockerkaka, smörkräm och massor av mandelmassa. En kombination som är helt fantastisk.

Kakan
3 ägg
2,5 dl strösocker
100g smör, smält
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Smörkräm
200g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

100g mandelmassa
Kakao att pudra över kakan.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper på bottnen av en springform på 22 cm, smörj och bröa kanterna.
  2. Kakan. Smält smöret och ta från värmen.
  3.  Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt det smälta smöret.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd ner det i äggvispet.
  6. Till sist, tillsätt det kokande vattnet. Häll smeten i formen och grädda den mitt i ugnen i ca 20 minuter, kolla med en sticka så att den är helt genomgräddad. Låt svalna helt innan du brer på smörkrämen.
  7. Smörkräm. Lägg smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa krämigt.
  8. Bred smörkrämen över kakan. Riv mandelmassan över och pudra på kakao.
  9. Nu kan du bjuda på falsk potatisbakelse som kommer gå hem hos alla!
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar