Falsk potatisbakelse, ja det kallas så, men den innehåller ingen potatis alls. Det är en saftig sockerkaka, smörkräm och massor av mandelmassa. En kombination som är helt fantastisk.
Kakan
3 ägg
2,5 dl strösocker
100g smör, smält
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Smörkräm
200g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
100g mandelmassa
Kakao att pudra över kakan.
- Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper på bottnen av en springform på 22 cm, smörj och bröa kanterna.
- Kakan. Smält smöret och ta från värmen.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt det smälta smöret.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd ner det i äggvispet.
- Till sist, tillsätt det kokande vattnet. Häll smeten i formen och grädda den mitt i ugnen i ca 20 minuter, kolla med en sticka så att den är helt genomgräddad. Låt svalna helt innan du brer på smörkrämen.
- Smörkräm. Lägg smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa krämigt.
- Bred smörkrämen över kakan. Riv mandelmassan över och pudra på kakao.
- Nu kan du bjuda på falsk potatisbakelse som kommer gå hem hos alla!