Dulce de Leche-rutor.

Dulce de Leche-rutor

Dulce de Leche-rutor som är magiskt goda. Dom här rutorna blir så goda och dagen efter blir dom ännu godare! Dulce de Leche finns på burk, titta efter “karamelliserad mjölk”. 

4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör
1 dl kokos
1 burk Dulce de Leche
200g mörk choklad – grovt hackad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop vetemjöl, havregryn, råsocker, farinsocker, salt och smör. Arbeta ihop till en smulig massa.
  3.  Klä en ugnsform, 20×20 med bakplåtspapper och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen till en botten. Förgrädda den mitt i ugnen i 15 minuter.
  4. Blanda den övriga degen med kokos till en smuldeg.
  5. Bred Dulce de Leche över den förgräddade bottnen och strö över den grovt hackade chokladen. Toppa med resterande smuldeg.
  6. Grädda kakan i ytterligare 22-25 minuter, den ska bli gyllene. Skär upp Dulce de Leche-rutor i önskad storlek.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar