Dulce de Leche-rutor som är magiskt goda. Dom här rutorna blir så goda och dagen efter blir dom ännu godare! Dulce de Leche finns på burk, titta efter “karamelliserad mjölk”.
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör
1 dl kokos
1 burk Dulce de Leche
200g mörk choklad – grovt hackad
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Nyp ihop vetemjöl, havregryn, råsocker, farinsocker, salt och smör. Arbeta ihop till en smulig massa.
- Klä en ugnsform, 20×20 med bakplåtspapper och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen till en botten. Förgrädda den mitt i ugnen i 15 minuter.
- Blanda den övriga degen med kokos till en smuldeg.
- Bred Dulce de Leche över den förgräddade bottnen och strö över den grovt hackade chokladen. Toppa med resterande smuldeg.
- Grädda kakan i ytterligare 22-25 minuter, den ska bli gyllene. Skär upp Dulce de Leche-rutor i önskad storlek.
Gilla och dela gärna inlägget.