Cookies med ingefära, kardemumma och kanel

Cookies med ingefära, kardemumma och kanel

Stora sega cookies med ingefära, kardemumma och kanel. Dessa kakor är så smakrika och perfekt sega i mitten, precis som cookies ska vara. Vill man att de ska smaka ännu mera ingefära så får man gå i med en tesked till, det är en smaksak. Direkt när de kommer ut från ugnen strör man över blandningen av strösocker och kanel/kardemumma. Receptet ger 13 stora cookies, vill man göra mindre cookies så får man reglera gräddningstiden något.

150 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brunt farinströ
1 ägg
1 äggula
3,5 dl vetemjöl
0,5 tesked bakpulver
0,5 tesked bikarbonat
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk ingefära (pulver)
0,5 tsk nystött kardemumma

Att strö över
Strösocker och lite kanel
Strösocker och lite mortlad kardemumma

  1. Sätt ugnen på 175 grader, förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker och farinströsocker krämigt och ljust i ett par minuter. Tillsätt äggula och ägget.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker och rör ner det. Tillsätt ingefära och kardemumma och blanda ner dem.
  4. Låt smeten/degen vila i kylskåpet i 30-45 minuter innan gräddning.
  5. Rulla degen till bollar, av en storlek från en matsked ca, lägg på plåten och platta till dem något. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. De ska bli gyllene runt kanterna men fortfarande dallriga i mitten.
  6. Cookies med ingefära, kardemumma och kanel garneras direkt av sockerblandning strösocker och kardemumma eller kanel, serveras dem sedan med ett glas mjölk!
Gyllene cookies med två olika kryddningar, den ena med strösocker och kanel, och den andra med strösocker och kardemumma.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar