Citronkakor på mördegsbotten

Citronkakor

Citronkakor är perfekt för dig som inte vill ha det där jättesöta till kaffet. De här kakorna har en frasig mördegsbotten och en syrlig och fräsch citrontopping.

Mördegsbotten
113 gram rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Citrontopping
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 citroner

  1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered en fyrkantig form (20×20) med bakplåtspapper i botten.
  2. Blanda smör, florsocker, vetemjöl och salt tills det går ihop till en deg. Pressa ut den i formen.
  3. Grädda bottnen i ugnen i 15-18 minuter, gör under tiden citrontoppingen.
  4. Citrontopping. Riv det yttersta skalet från citronerna och pressa ut saften.
  5. Blanda skalet med strösocker och vetemjöl. Rör ner äggen äggen och till sist citronsaften och rör till en jämn smet.
  6. Häll citronblandningen över den varma kakan och grädda den i ytterligare 15-18 minuter, eller tills den börjat få färg.
  7. Låt kakan svalna och skär sedan i små rutor eller snittar, pudra dina citronkakor med florsocker innan servering.

Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *