Chokladpaj rocky road

Chokladpaj Rocky road

Här tar vi allas favoritjulgodis – Rocky Road – till en helt ny tappning, nämligen till en chokladpaj rocky road. Ät den som den är eller servera den med en klick lättvispad grädde. Gör den på mjölkchoklad eller mörk choklad, med eller utan nötter, du bestämmer!

Pajskal
125g rumsvarmt smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 äggula
1 nypa salt

Chokladfyllning
350g choklad
3,5 dl vispgrädde
50g rumsvarmt smör
ca 70-80 g marshmallows
ca 200g dumlekolor
1-2 dl salta jordnötter eller rostade mandlar

  1. Pajdegen. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och pulsera ihop till en det. Tryck ut den i en pajform på ca 22-24 cm och ställ den i frysen i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°c.
  2. Nagga det frysta pajskalet och grädda det i 15-20 minuter. Låt svalna helt.
  3. Chokladfyllning. Hacka chokladen fint och lägg i en djup skål.
  4. Sjud upp vispgrädden tillsammans med smöret och häll den över chokladen. Rör till en slät kräm. Låt svalna i 20-30 minuter.
  5. Hacka dumlekola och jordnötter grovt. Strö dem tillsammans med minimarshmallows i pajskalet, men spara lite till dekoration.
  6. Häll chokladen över och strö resterande dumlekola, jordnötter och minimarshmallows över pajen och låt den sätta sig i rumstemperatur ett par timmar innan den serveras.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar