Chokladpaj på schweizernöt

Chokladpaj, hasselnötter, schweizernöt

Ta din favoritchoklad, ex. schweizernöt och gör en god chokladpaj till efterrätt. Frasigt pajskal som fylls med en len chokladfyllning. Gillar du inte hasselnötter så funkar det även med någon annan smaksatt choklad, ex mint, apelsin, eller mandlar.

Pajskal
225g vetemjöl
150g kallt smör, i kuber
60g florsocker
1 äggula
1 msk kallt vatten

Chokladfyllning
250g nötchoklad
100g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
50g smör

Hasselnötter som garnernig

  1. Pajskal. Nyp ihop alla ingredienserna för hand eller blanda dem ien matberedare. Fodra en pajform på 22 cm, nagga skalet och ställ i frysen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grädda pajskalet gyllene, ca 15-17 minuter. Låt svalna helt.
  3. Chokladfyllning. Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
  4. Sjud upp vispgrädde med smör och häll den över chokladen. Rör till en jämn smet. Låt stå ett par minuter och svalna i rumstemperatur.
  5. Häll chokladen i pajskalet, strö rostade hasselnötter över som garnering. Plasta pajen och låt den stelna i rumstemperatur eller kylen.
  6. Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke. Koka upp grädden tillsammans med smöret och slå den över chokladhacket. Låt stå ett par minuter och rör sedan runt till en slät kräm. Häll chokladen i skalet och låt svalna i rumstemperatur eller i kylen.
  7. Servera pajen med lättvispad grädde.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar