Chokladmuffins med geishafluff

Chokladmuffins, geishagodis, fluff

Saftiga chokladmuffins med en len och krämig topping av geishafluff. Att smälta choklad i vispgrädde och sedan vispa upp funkar också som fyllning till tårtor! Tänk på att grädden ska vara iskall när den vispas upp.

Muffins
1 dl vegetabilisk olja
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl hett vatten

Geishafluff
3 dl vispgrädde
200 g geishagodis
Kakao

  1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered en plåt med uppställa muffinsformar.
  2. Vispa ihop olja och ägg.
  3. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör ner det i oljan.
  4. Koka upp vatten och blanda ner det i smeten.
  5. Fördela den smeten (den ska vara lös) i muffinsformarna – lite mer än hälften ska fyllas.
  6. Grädda dem mitt i ugnen i 15-17 minuter.
  7. Geishafluff. Hacka geishachokladen grovt, lägg tillsammans med vispgrädden i en kastrull, sjud försiktigt under omrörning till chokladen smält, ta från värmen och låt svalna helt i kylskåpet.
  8. Vispa upp med elvisp till en fast grädde. Spritsa över muffinsen och pudra lite kakao över innan servering.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *