Otroligt enkla och goda chokladbollar med nutella. Smeten gör jag i en matberedare med kniv, då påminner konsistensen mer om delicatobollar. Det gillar jag, men det går också att göra dem för hand eller med en elvisp. Innan dom rullas i kokos så doppar jag dom i choklad.
Du behöver:
4 dl havregryn
1,5 dl florsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram rumsvarmt smör
1 stor matsked nutella (plus lite extra)
1 msk kallt kaffe
150 gram mjölkchoklad eller mörk choklad
Kokos eller pärlsocker att rulla i.
- Använd gärna en matberedare med kniv till detta recept. Börja med att mixa sönder havregryn tillsammans med florsocker, kakao och salt.
- Tillsätt rumsvarmt smör, nutella och kallt kaffe, mixa till en smet.
- Ställ smeten i kylen så den stelnar något innan du rullar till bollar.
- Doppa chokladbollarna i chokladen och rulla dem sen kokos eller florsocker.
