Chokladbollar med nutella

Chokladbollar

Otroligt enkla och goda chokladbollar med nutella. Smeten gör jag i en matberedare med kniv, då påminner konsistensen mer om delicatobollar. Det gillar jag, men det går också att göra dem för hand eller med en elvisp. Innan dom rullas i kokos så doppar jag dom i choklad.

Du behöver:
4 dl havregryn
1,5 dl florsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram rumsvarmt smör
1 stor matsked nutella (plus lite extra)
1 msk kallt kaffe

150 gram mjölkchoklad eller mörk choklad

Kokos eller pärlsocker att rulla i.

  1. Använd gärna en matberedare med kniv till detta recept. Börja med att mixa sönder havregryn tillsammans med florsocker, kakao och salt.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör, nutella och kallt kaffe, mixa till en smet.
  3. Ställ smeten i kylen så den stelnar något innan du rullar till bollar.
  4. Doppa chokladbollarna i chokladen och rulla dem sen kokos eller florsocker.
Chokladbollar, jordnötssmör
Tips, prova också dom här goda chokladbollarna med jordnötssmör. Receptet hittar ni HÄR

Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *