Chokladbollar med jordnötssmör

Chokladbollar, jordnötssmör

Chokladbollar är aldrig fel, något som är ännu godare är chokladbollar med jordnötssmör. Man har nästan alltid alla ingredienserna hemma. Garnera dem med en klick smält choklad och strö över några hackade jordnötter. Jag lovar, dom är supergoda och kommer att ta slut direkt.

150g mjukt smör
2 dl strösocker
4 dl havregryn
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kallt starkt kaffe
Några matskedar Jordnötssmör

100g mörk choklad
En näve salta jordnötter

  1. Börja med att klicka ut jordnötssmör i små klickar på en tallrik och låt dessa stå i frysen under tiden som du gör chokladbollssmeten. Man fryser den för att det ska bli lättare att jobba med den.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till chokladbollarna för hand eller med en köksassistent.
  3. Ta lite smet i handen och tryck in en klick jordnötssmör och rulla till en boll. Låt de svalna i kylen under tiden som du smälter chokladen.
  4. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Ta en matsked och häll lite choklad över varje chokladboll.
  5. Hacka jordnötterna grovt och strö över chokladen innan den stelnar.
  6. Låt chokladen sätta sig innan serverar dina chokladbollar med jordnötssmör.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar