Chocolate cookies är en variant av den klassiska chocolate chip cookien. Den är saftig, chokladig och har två sorters chokladbitar i sig – vit och mörk. Godast om man doppar dem i mjölk. Toppa gärna kakorna med flingsalt så förhöjs chokladsmaken.
150g smält smör
3 dl farinsocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
1,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
200g vit choklad
100g mörk choklad
Några nypor flingsalt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och låt det svalna.
- Blanda farinsocker och florsocker och vispa det med det smälta smöret.
- Tillsätt ägg och äggula och vispa det ljust och luftigt.
- Blanda vetemjöl, kakao och bikarbonat. Rör ner det i smeten.
- Hacka alla choklad i grova bitar och blanda ner i degen. Degen ska vara lös och kladdig.
- Ta en matsked eller glasskopa och skeda upp bollar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och strö flingsalt på.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakorna är klara när de börja spricka upp, man kan också se det på kansterna som är fasta och mitten lös.
- Låt kakorna svalna på plåten ett par minuter och flytta sedan över dem på ett galler där de får svalna helt.