Chocolate cookies

Cookies, chokald, flingsalt, amerikanskt.

Chocolate cookies är en variant av den klassiska chocolate chip cookien. Den är saftig, chokladig och har  två sorters chokladbitar i sig – vit och mörk. Godast om man doppar dem i mjölk. Toppa gärna kakorna med flingsalt så förhöjs chokladsmaken.

150g smält smör
3 dl farinsocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
1,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
200g vit choklad
100g mörk choklad
Några nypor flingsalt

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och låt det svalna.
  3. Blanda farinsocker och florsocker och vispa det med det smälta smöret.
  4. Tillsätt ägg och äggula och vispa det ljust och luftigt.
  5. Blanda vetemjöl, kakao och bikarbonat. Rör ner det i smeten.
  6. Hacka alla choklad i grova bitar och blanda ner i degen. Degen ska vara lös och kladdig. 
  7. Ta en matsked eller glasskopa och skeda upp bollar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och strö flingsalt på.
  8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakorna är klara när de börja spricka upp, man kan också se det på kansterna som är fasta och mitten lös.
  9. Låt kakorna svalna på plåten ett par minuter och flytta sedan över dem på ett galler där de får svalna helt.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar