Chocolate chip cookies med nonstop

Cookies med non stop

De här amerikanska kakorna blir perfekta – spröda runt sidorna och mjuk/sega i mitten.

150g smör
3 dl ljust muscovadosocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
200g Nonstop
100g mjölkchoklad

  1. Sätt ugnen på 170°c.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Blanda farinsocker med strösocker och vispa det med det smälta smöret.
  4. Tillsätt ägg och äggula och fortsätt vispa.
  5. Blanda vetemjöl och bikarbonat, rör ner det i smeten tillsammans med salt.
  6. Hacka choklad grovt och blanda ner den i smeten tillsammans med nonstop.
  7. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Det gör så att den blir lite fastare och smakerna utvecklas.
  8. Ta matskedsstora klickar av smeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. De är klara när de är gyllene runt kanterna och mjuka i mitten.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar