Cheesecake cookies

Cheesecake cookies

Farligt goda cookies med en krämig cheesecakefyllning. Cheesecake cookies är inte svåra alls att göra, de blir frasiga, sega och med en härlig cheesecakefyllning med smak av citrus. Rör inte för mycket i fyllningen, då kan den bli för lös. Det här receptet har jag inspirerats av från bakproffset Camilla Hamid.

Cheesecake fyllning
150 gram färskost
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet

Cookies
150 gram mjukt smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150-200 gram vit choklad

  1. Börja med fyllningen. Vispa ihop färskosten, florsocker, vaniljsocker och citronskalet med en gaffel. Den behöver inte vispas så länge, det räcker att den går ihop.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt. Vispa ner ägget.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner det tillsammans med chokladen (grovt hackad).
  4. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Dela degen i nio lika stora delar och platta till dem. Klicka en klick fyllning på varje. Vik ihop kanterna och nyp ihop dem, forma till en boll.
  7. Fördela kakorna på en plåt med bakplåtspapper, mycket mellanrum då de flyter ut mycket.
  8. Grädda dem i tio minuter. De ska bli gräddade runt om med mjuka i mitten.
  9. Tryck gärna dit några bitar vit choklad på dina cheesecake cookies när de kommer ut ur ugnen.

Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar