Blondies

BLONDIES

Brownies utan kakao blir Blondies. Man skulle också kunna kalla dem för kolabrownies då smaken från det bruna farinsockret ger en härligt ton av kola. Blondies får inte övergräddas, de ska vara riktigt saftiga och “gojsiga” och sådär krispiga längs kanterna. Chokladbitarna ger ett härligt tuggmotstånd.

225 gram smör
4 dl brunfarin strö, eller farinsocker
2 ägg, rumsvarma
5,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker, eller 1 tsk vaniljpasta
1 tsk salt – (kakan får en tydlig smak om man tillsätter en tesked salt, vill man minska till hälften av saltet så går det lika bra, men jag tycker om den skarpa smaken.)
255 gram chokladknappar, gärna mörka och vita

  1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered en fyrkantig form, 20×20 cm med bakplåtspapper i botten och smöra den på kanterna.
  2. Smält smöret och låt svalna något. Häll upp farinsockret i en bunke och tillsätt smöret och rör ihop.
  3. Rör ner äggen ett i taget tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, salt och chokladknappar. Rör till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i 25-30 minuter. När kakan börjar släppa från kanten på formen så är den klar. Den ska inte bli helt genomgräddad. Låt svalna helt innan du stjälper upp den på en skärbräda och skär den i rutor. Blondies är godast att äta när de har fått vila i kylen ett par timmar.
Se så saftiga och gyllene de blir. Om man använder en form på 20×20 cm så får man 9 st stora blondies.
Strö lite extra chokladbitar över kakan precis när den kommer ut ur ugnen.
Sugen på riktigt chokladiga brownies hittar ni recept HÄR.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar