Sega bärrutor

Bärrutor

Långpannekakor är perfekta när man bakar till ett stort kalas eller när man vill fylla frysen. Bland de enklaste man kan baka är bärrutor, sega och fantastiskt goda bärrutor. Man rör ihop en enkel smet och sen strör man över bär som blåbär, vinbär eller kanske hallon. Sen kan man lyxa till det med att strö över vit choklad.

200 gram smör
5 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker – eller 1 tsk vaniljpulver
Några nävar blåbär
Vita chokladknappar

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper i botten och kanterna smörade och bröade.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Vispa upp ägg och strösocker vitt och fluffigt.
  4. Blanda vetemjöl och vaniljsocker, vänd sedan ner det i smeten tillsammans med smöret. Bred ut smeten i långpannan och strö över blåbär och vit choklad.
  5. Grädda dina bärrutor i ca 30 minuter. Låt kakan svalna ett par minuter i plåten, lossa den sedan och för över på ett galler.
  6. Vill du inte ha vit choklad på dina bärrutor kan du strö över mandelspån, det blir minst lika gott. Rivet skal från en citron ger också en god smak.
Bärrutor som blir härligt sega och som är perfekt att fylla frysen med. Vill man lyxa till fikat kan man äta dem med vaniljsås.
Tips på andra mjuka kakor som bakas i långpanna är dessa daimrutor, maaagiskt goda med vaniljkräm och hackad daim. Recept hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.