Äppelkaka med kardemumma

Äppelkaka, snabbt, enkelt och gott

Enkelt och gott recept på äppelkaka med kardemumma. Ät den som den är eller servera den med vaniljsås eller vaniljglass. Använd gärna syrliga äpplen.

150g smör
1 tsk kardemummakärnor
3 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 äpplen

2 msk socker
2 msk kanel
Pärlsocker eller mandelspån till garnering.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24-26cm.
  2. Smält smör och låt svalna något.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt. Vänd ner smöret och de mortlade kardemummakärnorna.
  4. Blanda vetemjölbakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Häll över i springformen
  5. Skala och tärna äpplen. Vänd dem med kanel och socker  och strö ut dem över smeten i formen. Strö över pärlsocker eller mandelspån.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *